8 Aralık 2008 Pazartesi

Donmuş Krema Transferi



Şimdiye dek yaptıklarımız arasında en çok dikkat çeken ve arkadaşlarımızın yerken gözlerine inanamadıkları pasta bu. "Nasıl çizdiniz bunu?" şeklindeki çığlıkları hala duyar gibiyiz. Oysaki biraz el becerisinden ve sabırdan ibaret her şey.

4 cup pudra şekeri
1 cup beyaz bitkisel margarin (oda ısısında)
1 yemek kaşığı mereng tozu
1 tatlı kaşığı vanilya esansı (toz vanilya da kullanabilir)
3 yemek kaşığı soğuk su (kıvamına göre artırıp azaltabilirsiniz.)

Margarini iyice çırpın. Aromayı pudra şekerini ve mereng tozunu katın. Mikserle iyice çırpın. En son suyu ilave edin be orta hızda iyice pürüzsüzleşene kadar çırpın. Yaklaşık 7-8 dakika sürüyor.
Kremanızı hazırladıktan sonra önceden belirlemiş olduğunuz çizimin renklerine göre kremayı parçalara ayırıp gıda boyasıyla renklendirin ve yağlı kağıttan yapacağınız külahlar içine koyun. (Çizimi çocuk boyama kitaplarından, internetten ya da dergilerden bulabilirsiniz.)
Resmin üzerine yağlı kağıt koyun ve sabitleyin. Koyu bir renkle desenin ana hatlarını çizin. Biraz kuruduktan sonra diğer renklerle desenin içini renklendirin. Desenin pastanızın üzerine daha düzgün durması için etrafını da pastanın yüzeyini kaplamak istediğiniz renkle kaplayın. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra dikkatlice yağlı kağıttan ayırıp pastanızın üzerine yerleştirin. Kenarlarını düzeltin ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails