2 Aralık 2008 Salı

Meyveli Pasta

Sponge Cake
6 adet yumurta (5+1)
125 gr şeker
165 gr un
70 gr süt
1 tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya

Crème Patisserie
435 gr süt
35gr un
35 gr nişasta
1 yumurta
1 çimdik tuz
100 gr şeker
1 tutam vanilya
25 gr margarin
---------------------
200 gr çiğ krema
40 gr şeker

Dekorasyon için
2 paket krem şanti
200 ml süt
Gıda boyaları

Sponge Cake hazırlarken;
5 yumurta sarısı, 1 yumurtanın tümü ve şekerin 2/3’ünü mikser ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Sütü ekleyin ve tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Unu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve yine tahta kaşıkla karıştırın. Bir kenara alın.
Farklı bir kapta 5 adet yumurta beyazını sabun köpüğü haline gelene kadar çırpın. Tuzunu ekleyip çırpmaya devam edin. Kar haline geldikten sonra kalan şeker ile iyice sertleşene kadar çırpın.
Çırpılmış yumurta beyazlarının yarısını yumurta sarılı karışımın içine ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru beyazları söndürmemeye çalışarak karıştırın. Daha sonra diğer yarısını da ekleyerek aynı işleme devam edin.
Karışımı yağlanmış ve unlanmış kalp şeklinde bir kalıba (ya da kelepçeli herhangi bir kalıba) dökün ve önceden 150ºC ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 50-60 dakika pişirin.

Crème Patisserie hazırlarken;
Sütü bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlarken tuzunu atın. Farklı bir tencerede yumurta ve şekeri karıştırarak el yakmayacak bir sıcaklığa kadar ısıtın. Kesinlikle kaynatmayın. Ateşten aldıktan sonra nişasta ve unu içine eleyin ve karıştırın. Kaynatıp ateşten aldığınız sütü ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra ateşe alın. Ateşin üzerindeyken hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve vanilya ile yağı ekleyip karıştırın. Yayvan bir kaba alıp oda ısısında soğumaya bırakın.
Bu krema soğuyunca çok katı bir kıvam alacaktır. Bu şekilde pastanızın içine süremezsiziniz. 40 gr şeker ve 200 ml çiğ kremayı çırptıktan sonra, iki kremadan istediğiniz ölçülerde alarak mikserle çırpın. Kıvamlı bir krema istiyorsanız çiğ kremalı karışımdan daha az, daha yumuşak bir krema istiyorsanız daha fazla koyabilirsiniz.

Bir araya getirme ve dekorasyon;
Kekinizi kaç katlı yapma istiyorsanız o kadar kata ayırın. (Keki pişirdiğiniz kalıbın boyutu ne kadar küçükse o kadar kabarık olmuş demektir. Böylece kekinizden daha fazla kat çıkacaktır) Katları şeker ve su ile hazırladığınız bir şurupla, sütle, meyve suyuyla ya da sulandırılmış tanesiz reçel ile ıslatın. Biz 200 ml su ve 80 gr şekeri kaynatarak ve soğutarak hazırladığımız şurup ile ıslattık.
Katların arasına krema sürün ve dilediğiniz malzemeleri dizin. Biz çeşitli meyveler yerleştirdik.
2 paket krem şantiyi 200 ml süt ile çırpın. Dilerseniz gıda boyasıyla renklendirin. Pastanızı krem şanti ile kaplayın. Üzerine dilediğiniz meyveyi dekoratif olarak dizin. Sıkma torbası ve çeşitli duylar kullanarak süsleyin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails