8 Aralık 2008 Pazartesi

Kırmızı Kadife Pasta (Red Velvet Cake)


Kek için;
2 1/2 cup un
1 1/2 cup şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kakao
1 1/2 cup tereyağı
1 cup sıvı krema
2 yumurta
1 çay kaşığı sirke
Kırmızı gıda boyası

Krema için;
1 paket vanilya
1 paket pudra şekeri
250 gr tuzsuz krem peynir
Süslemek için nar (arzuya göre ceviz vb. de olabilir)

Bir kapta un, şeker, kakao, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Başka bir kapta da kalan diğer malzemeleri mikserle çırpın. Ardından unu malzemeyi çırpmaya devam ederek bu karışıma ekleyin. Karışımı ikiye ayırıp iyice yağladığınız eşit boydaki iki kek kalıbına dökerek önceden 180 dereceye getirdiğiniz fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Krema için pudra şekeri, vanilya ve krem peyniri mikserle güzelce çırpın. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz keklerin arasına ve üzerine kremayı sürün. Nar taneleriyle ya da cevizle süsleyin.

Not: Dilerseniz bizim gibi, hamuru kalıplarla keserek tek kişilk pastalar halinde iki ya da üç katlı servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails